Activiteiten Museum de Locht 15 september

De tijd van het fruit breekt weer aan. Appels en peren beginnen te rijpen. Het Pomologisch genootschap gaat u alles vertellen over appels en peren. Er wordt appelstroop gemaakt. Er is een demonstratie enten van bomen. De veilngklok is er voor kinderen en ze mogen appeltjes rijgen. Ook is er gezonde friet te verkrijgen. Orkest CAVA uit Venray verzorgd de muzikale noot.

Activiteiten 25 augustus

Vandaag zijn de smeden actief en wordt weer het bekenden lochtbrood gebakken. Ook de kinderen kunnen, samen met de bakker, hun eigen broodje maken. Natuurlijk is er nog de mooie tentoonstelling van de 16 kerkdorpen en de tentoonstelling ontwikkeling van de glastuinbouw in Noord Limburg van 1945 tot heden.

Oogstdag bij de Locht

Vandaag is er weer de jaarlijkse oogstdag vol activiteiten. Er wordt gedorsen met vlegel en dorsmachine. Er wordt stro gehakseld en mais gedorsen. Er wordt meel gemalen. De smid legt een nieuwe ijzeren band om het karrad en de hoefsmid komt weer een paard beslaan. De veilingklok draait voor de kinderen, maar ze kunnen ook een ritje in de paardensjees maken. De muziek is in handen van het orkest Royaal Venray.

activiteiten 11 augustus Openluchtmuseum De Locht

Vandaag is het weer “kroetwis”maken. Dit is een oud gebruik in de katholieke kerk. Verschillende gewassen en vruchten worden in de kerk gezegend. Een deel wordt aan de dieren gevoerd ter voorkoming van ziektes en een deel wordt bewaard tegen ander onheil. De appel of peer werd onder de huisgenoten verdeeld. Er worden biologische groenten geveild en de smeden zijn weer druk. De muziek word verzorgd door de Ravenvennen kapel.

Activiteiten de Locht 4 augustus

Vandaag wordt onze eigen groente voor de klok geveild. Er zijn verschillende ambachtslieden bezig: drukker, spinster, houtbewerker, manden vlechter enz. De kinderen kunnen hun eigen kaarten maken. De muziek wordt verzorgd door verschillende kleine orgeltjes. Tijdens de vakantie zijn er iedere werkdag activiteiten voor kinderen van 13.00 uur tot 16.00 uur.